De 3 Tonghen
               
Home De 3 Tonghen Restaurant De 3 Tonghen Foto-galerij De 3 Tonghen Contact  
 

Beste klanten,


wij gaan er even tussenuit van zondag 12 augustus tot en met donderdag 16 augustus!Team de 3 Tonghen

De 3 Tonghen

Toen voormalig chef/eigenaar Denis het na 25 jaar tijd vond om het wat rustiger aan te doen, besloten Sarah Vervoort en Koen Jaspers het restaurant De 3 Tonghen eind 2017 van hem over te nemen. Met de bedoeling om deze Mediterrane keuken als vaste waarde op de Vismarkt te behouden.

Gastvrouw Sarah en Chef Koen heten u van harte welkom in de vernieuwde 3 Tonghen. Dit duo is zeker niet aan hun proefstuk toe. Koen was eerder al co-chef in dit huis en begint met veel passie aan deze nieuwe uitdaging. Sarah weet door haar jarenlange ervaring perfect hoe ze kan zorgen voor een warme en huiselijke sfeer. Samen willen ze graag de liefde voor de Mediterrane keuken met u delen.

Het gezellige binnenpleintje waar we ons bevinden, is in de zomer een fijne plek om ongestoord te genieten van een lekkere maaltijd.

Restaurant De 3 Tonghen ligt een beetje verborgen in een doodlopend steegje dat uitkomt op de Vismarkt. Het gebouw waarin het restaurant zich bevindt, maakte vroeger deel uit van het Collegium Trilingue. Kannunnik Hieronymus van Busleyden stichtte in september 1518 het Collegium op aanraden van zijn vriend Erasmus. In het Collegium werden de drie 'gewijde talen' onderwezen: Grieks, Latijn en Hebreeuws. Vandaar de naam 'het college van de drie talen' of kortweg De 3 Tonghen. In de Leuvense volksmond werd deze naam al snel omgedoopt tot De Dry Tonghen. De Franse Revolutie leidde in 1797 tot de tijdelijke afschaffing van de Leuvense Universiteit en sloot definitief de deuren van het Collegium Trilingue.

Vraag ook naar onze allergenenkaart en spreek ons gerust aan voor persoonlijk advies. Hou er rekening mee dat de samenstelling van de gerechten kan variŽren.

Wij hebben ook boven een zaaltje ter beschikking voor groepen tot 45 personen.