De 3 Tonghen
               
Home De 3 Tonghen Restaurant De 3 Tonghen Contact  
 
"DE 3 TONGHEN - AFTER CORONA"
WIJ GAAN EVEN 'HET NIEUWE NORMAAL' IN
TAKEAWAY-ALERT: op Zondag 16 en 30 augustus kan U het 3 Tonghen gevoel nogmaals thuis beleven met onze extra Takeaway dagen !
(bestellen vr voorafgaande woensdag 12:00, levering aan huis mogelijk)
Klik hier voor ons 'Sunday Take-away' menu.
 
Omwille van de door de overheid opgelegde maatregelen, zijn een er beperkt aantal tafels beschikbaar en is reserveren verplicht.
Maar maak jullie geen zorgen, wij staan garant voor de goede sfeer en bediening.

Bovendien bieden we vanaf 12 juni, elke dag van dinsdag tot zaterdag een zomers tapas take-away menu aan, n dag op voorhand te reserveren.

In de 3 Tonghen nodigt gastvrouw Sarah en haar team je uit om te komen genieten van lekkere, versbereide gerechtjes.
In de menukaart vind je verschillende soorten gerechtjes: koude en warme, vlees-, vis- en vegetarische gerechtjes om te delen.

Je stelt er zelf een complete maaltijd mee samen met je gezelschap, elk gerechtje op onze kaart is om lekker met elkaar te delen. Met zijn tweetjes, 5 gerechtjes uitkiezen is voldoende.
Elke maand stelt Chef-kok Dimmy enkele suggesties voor, klaargemaakt met verse producten en aangepast aan het seizoen.

Bij mooi weer kan je genieten van al dit lekkers op het terras.
Ook onze vernieuwde zaal met een capaciteit tot 50 personen staat ter uwer beschikking voor bedrijfs- en priv feesten met een seizoensgebonden tapas menu (momenteel omwille van de COVID-19 toestand niet beschikbaar).

Foodsharing - Eat - Love - Share - Enjoy - Cocktail - Foodpairing - Wine - Tapas - Paella
 

Openingsuren

Dinsdag t.e.m. Vrijdag:    11:30 - 14:00 en 18:00 - 22:00
Zaterdag:    18:00 - 22:00

De 3 Tonghen

Toen voormalig chef/eigenaar Denis het na 25 jaar tijd vond om het wat rustiger aan te doen, besloot Sarah Vervoort het restaurant De 3 Tonghen eind 2017 van hem over te nemen. Met de bedoeling om deze Mediterraanse keuken als vaste waarde op de Vismarkt te behouden.

Gastvrouw Sarah heet u van harte welkom in de vernieuwde 3 Tonghen. Sarah is zeker niet aan haar proefstuk toe. Zij weet door haar jarenlange ervaring perfect hoe zij kan zorgen voor een warme en huiselijke sfeer. Samen met haar team wil zij haar liefde voor de Mediterraanse en wereldkeuken met u delen.

Het gezellige binnenpleintje waar we ons bevinden, is in de zomer een fijne plek om ongestoord te genieten van een lekkere maaltijd.

Restaurant De 3 Tonghen ligt een beetje verborgen in een doodlopend steegje dat uitkomt op de Vismarkt. Het gebouw waarin het restaurant zich bevindt, maakte vroeger deel uit van het Collegium Trilingue. Kannunnik Hieronymus van Busleyden stichtte in september 1518 het Collegium op aanraden van zijn vriend Erasmus. In het Collegium werden de drie 'gewijde talen' onderwezen: Grieks, Latijn en Hebreeuws. Vandaar de naam 'het college van de drie talen' of kortweg De 3 Tonghen. In de Leuvense volksmond werd deze naam al snel omgedoopt tot De Dry Tonghen. De Franse Revolutie leidde in 1797 tot de tijdelijke afschaffing van de Leuvense Universiteit en sloot definitief de deuren van het Collegium Trilingue.

Vraag ook naar onze allergenenkaart en spreek ons gerust aan voor persoonlijk advies. Hou er rekening mee dat de samenstelling van de gerechten kan variren.

Wij hebben ook boven een zaaltje ter beschikking voor groepen tot 45 personen.