De 3 Tonghen
               
Home De 3 Tonghen Restaurant De 3 Tonghen Foto-galerij De 3 Tonghen Contact  
 
In onze vernieuwde 3 Tonghen doen wij aan food-sharing.
Niet alleen Spaanse gerechtjes, maar ook gerechtjes van over de hele wereld om met zijn allen te delen.

Vanaf heden is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze traiteur- of catering service.
Feestje thuis, neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Ook onze vernieuwde zaal met een capaciteit tot 45 personen staat ter uwer beschikking voor bedrijfs- en privé feesten met een seizoensgebonden tapas menu.
 

Openingsuren

Dinsdag t.e.m. Vrijdag:    11:30 - 14:00 en 18:00 - 22:00
Zaterdag:    18:00 - 22:00

De 3 Tonghen

Toen voormalig chef/eigenaar Denis het na 25 jaar tijd vond om het wat rustiger aan te doen, besloot Sarah Vervoort het restaurant De 3 Tonghen eind 2017 van hem over te nemen. Met de bedoeling om deze Mediterraanse keuken als vaste waarde op de Vismarkt te behouden.

Gastvrouw Sarah heet u van harte welkom in de vernieuwde 3 Tonghen. Sarah is zeker niet aan haar proefstuk toe. Zij weet door haar jarenlange ervaring perfect hoe zij kan zorgen voor een warme en huiselijke sfeer. Samen met haar team wil zij haar liefde voor de Mediterraanse en wereldkeuken met u delen.

Het gezellige binnenpleintje waar we ons bevinden, is in de zomer een fijne plek om ongestoord te genieten van een lekkere maaltijd.

Restaurant De 3 Tonghen ligt een beetje verborgen in een doodlopend steegje dat uitkomt op de Vismarkt. Het gebouw waarin het restaurant zich bevindt, maakte vroeger deel uit van het Collegium Trilingue. Kannunnik Hieronymus van Busleyden stichtte in september 1518 het Collegium op aanraden van zijn vriend Erasmus. In het Collegium werden de drie 'gewijde talen' onderwezen: Grieks, Latijn en Hebreeuws. Vandaar de naam 'het college van de drie talen' of kortweg De 3 Tonghen. In de Leuvense volksmond werd deze naam al snel omgedoopt tot De Dry Tonghen. De Franse Revolutie leidde in 1797 tot de tijdelijke afschaffing van de Leuvense Universiteit en sloot definitief de deuren van het Collegium Trilingue.

Vraag ook naar onze allergenenkaart en spreek ons gerust aan voor persoonlijk advies. Hou er rekening mee dat de samenstelling van de gerechten kan variëren.

Wij hebben ook boven een zaaltje ter beschikking voor groepen tot 45 personen.